Míša řezy
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
 - 70 g Mouka pšeničná hrubá
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 300 g Máslo čerstvé
 - 40 g Cukr vanilka
 - 600 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 70 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 80 g Čokoláda hořká
 - 2 g Máslo čerstvé
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Jablka
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 159.1 mg
 - Draslík 329.7 mg
 - Vláknina 7812.7 mg
 - Vitamín A 7812.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.
 - 
                                3
Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.