Rybí polévka s chilli
Suroviny
- 25 g Mouka čočková
 - 250 g Treska skvrnitá
 - 250 g Filé z mečouna
 - 120 g Cibule
 - 50 g Chilli paprička
 - 8 g Kari koření
 - 4 g Cukr třtinový
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 60 g Petržel kudrnka
 - 25 ml Citronová šťáva
 - 1000 ml Vývar rybí
 - 1 špetka Anýz mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1682 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 826.7 mg
 - Vláknina 7831.3 mg
 - Vitamín A 7831.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí maso bez kostí nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusky posekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričky, orestujeme, zasypeme čočkovou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme kari, anýz, cukr, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme rybí maso a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.