Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 8 g Kurkuma
  • 8 g Kmín mletý
  • 8 g Zázvor mletý
  • 8 g Hořčičné semínko
  • 150 g Paprika červená
  • 50 g Hrášek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Vepřový bok
  • 30 g Olej olivový
  • 15 ml Ocet vinný
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 586.8 mg
  • Vláknina 6979.5 mg
  • Vitamín A 6979.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, lístky koriandru posekáme.

  • 2

    Do mísy nasypeme cibuli, česnek, přidáme mletou kurkumu, kmín, zázvor, koriandr, hořčičné semínko, zakápneme octem, přilijeme limetkovou šťávu, promícháme, přimícháme maso a necháme marinovat do druhého dne.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso, zprudka osmažíme, přisypeme cibulovou směs z mísy, papriku, hrášek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu