Lečo zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 85 dkg Lečo sterilované
  • 1500 dkg Brambory
  • 12 dkg Máslo čerstvé
  • 4 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10785 kcal
  • Sacharidy 1965 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 3709 mg
  • Bílkoviny 437 g
  • Uhlovodany 1925 g
  • Cholesterol 786.7 mg
  • Draslík 64384.9 mg
  • Vláknina 752520 mg
  • Vitamín A 752520 mg
  • Vitamín B6 36.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1711.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 631.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.

  • 3

    Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.

  • 4

    Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu