Medové perníčky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 320 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do perníku
  • 120 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 3 mg
  • Vláknina 674.7 mg
  • Vitamín A 674.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme cukr, med a na kousky nakrájené máslo. Vše šleháme do rozpuštění cukru a medu, nakonec dobře všleháme vejce. Směs vlijeme do misky s moukou, kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku. Ze surovin vypracujeme husté těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 120 minut do lednice.

  • 2

    Těsto přeložíme na moukou posypanou pracovní desku, rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Formičkami s vánočním motivem vykrajujeme různé tvary, které skládáme na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout a odložíme nejméně na tři týdny, aby perníčky změkly.

Komentáře k receptu