Staroruská studená štika po kláštersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Štika obecná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 21.4 mg
  • Vláknina 302.8 mg
  • Vitamín A 302.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.

  • 2

    Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.

  • 3

    Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.

Komentáře k receptu