Arménská studená hovězí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 1000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Kečup
  • 120 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 450.3 mg
  • Draslík 205.5 mg
  • Vláknina 547.7 mg
  • Vitamín A 547.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec zbavíme tuku a šlach, poté na válu naklepáváme dřevěnou paličkou tak dlouho, až je úplně rozklepaný. Následně maso posypeme pepřem, paprikou a solí, rukama opatrně zformujeme do plátu silného 15 - 20 mm. Vál s masem přemístíme na chladné místo a maso necháme nejméně 1 hodinu rozležet.

  • 2

    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a na kráječi nebo nožem je rozdělíme na šestiny. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, ty klademe na maso, dále přidáme nudličky slaniny, plátky česneku, dílky uvařených vajec, znovu osolíme, opepříme a opaprikujeme, stočíme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj roládu, přelijeme rajským protlakem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do měkka (přibližně 90 minut), každých 10 - 15 minut roládu otáčíme a podléváme hovězím vývarem. Hotovou pomažeme výpekem a necháme na studeném místě 2 hodiny vychladnout.

  • 4

    Studenou roládu ostrým nožem krájíme na tenké plátky a podáváme s majonézou, smíchanou s kečupem.

Komentáře k receptu