Ruská drůbeží paštika
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 250 g Játra vepřová
 - 100 g Slanina vepřová
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Žemle tuková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 3368 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 330.1 mg
 - Draslík 1185.5 mg
 - Vláknina 10739.2 mg
 - Vitamín A 10739.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 60.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.
 - 
                                3
Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.