Smažené citrónové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 l Voda pitná
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 63.1 mg
  • Vláknina 3158.4 mg
  • Vitamín A 3158.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky si dáme vejce, cukr a misku posadíme do hrnce s 1 litrem vody a nad párou vejce vyšleháme do pěny. Poté misku sejmeme, přimícháme do pěny prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Těsto dobře promícháme, vypracujeme a dáme na 30 minut do chladničky.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku o síle 3-4 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 5-6 cm vykrojíme kolečka. V pánvi si rozpálíme olej a kolečka zprudka smažíme dozlatova. Smažíme je 1-2 minuty.

  • 3

    Usmažené cukroví dáme na papírovou utěrku okapat a poté je hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Cukroví dáme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu