Skořicový chlebíček s rozinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Mouka chlebová
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Skořice mletá
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 130 g Cukr krupice
  • 180 g Rozinky tmavé
  • 25 g Tuk
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 70.2 mg
  • Draslík 233.4 mg
  • Vláknina 3066 mg
  • Vitamín A 3066 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, mletou skořici a promícháme. Přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Přimícháme strouhanou kůru, rozinky, cukr, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto.

  • 2

    Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, na povrchu nařízneme do kříže, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut.

  • 3

    Chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na krajíčky a podáváme.

Komentáře k receptu