Dýňový chlebíček s novým kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Dýně
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 8 g Nové koření mleté
  • 4 g Sůl
  • 25 g Dýňová semínka
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 1.4 g Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 318.7 mg
  • Vláknina 2597.4 mg
  • Vitamín A 2597.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrojíme, vyřízneme dužinu, odstraníme semínka, nakrájíme na kostky, alobal potřeme tukem, zabalíme do něj dýni, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Dýni necháme vychladnout, oté ji rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku s kypřicím práškem, mleté nové koření, sůl, promícháme, přidáme máslo s cukrem, rozkvedlaná vejce, dýni a pečlivě vypracujeme těsto. Přisypeme dýňová semínka, důkladně prohněteme. Formu vymastíme olejem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 90 minut.

  • 3

    Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme.

Komentáře k receptu