Vepřová játra s mandlemi
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 1600 g Játra vepřová
 - 10 g Sůl
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 250 g Pórek
 - 100 g Solamyl
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Glutasol
 - 500 g Mandle
 - 100 g Česnek
 - 50 g Cukr krupice
 - 100 g Houby černé
 - 100 ml Omáčka sójová
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 300 ml Olej stolní
 - 120 ml Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 498.4 mg
 - Draslík 996.9 mg
 - Vláknina 15040 mg
 - Vitamín A 15040 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.2 mg
 - Vitamín E 13.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.
 - 
                                2
Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.
 - 
                                3
Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.