Vepřová játra s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1600 g Játra vepřová
  • 10 g Sůl
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 250 g Pórek
  • 100 g Solamyl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Glutasol
  • 500 g Mandle
  • 100 g Česnek
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Houby černé
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Olej stolní
  • 120 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 886 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 498.4 mg
  • Draslík 996.9 mg
  • Vláknina 15040 mg
  • Vitamín A 15040 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 13.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem.

  • 2

    Játra prudce opečeme na horkém tuku a přidáme očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kapii, očištěné žampiony, černé houby a loupané pražené mandle.

  • 3

    Vše promícháme a zalijeme zálivkou z vína, vývaru, sójové omáčky, glutasolu, soli, cukru a podusíme.

Komentáře k receptu