Žampióny plněné drůbeží náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Drůbeží maso pečené
  • 100 g Pórek
  • 120 g Anglická slanina
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 764.7 mg
  • Vláknina 5837.8 mg
  • Vitamín A 5837.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem.

  • 3

    Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu