Vaječné smaženky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 180 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 226.6 mg
  • Draslík 324.9 mg
  • Vláknina 3398.5 mg
  • Vitamín A 3398.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody v kastrůlku opatrně pomoci lžíce poklademe vejce. Vaříme je natvrdo 10 minut, následně scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na malé kostky.

  • 2

    Při pokojové teplotě změklé máslo pokrájíme do misky a utřeme na hladkou hmotu. Přisypeme do ní mouku s kypřicím práškem, za stálého míchání přiléváme smetanu. Do těsta přidáme kousky pokrájené maso, vložíme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z těsta rukama tvarujeme placky, následně je obalíme ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něj pokládáme placky, osmažíme po obou stranách do hněda. Teplé placky rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na tenká kolečka rozkrájenou červenou baby řepu, pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu