Koláč s kandovaným ovocem a medem
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 8 g Nové koření celé
 - 100 g Rozinky tmavé
 - 30 g Pomerančová kůra
 - 60 g Med včelí
 - 25 g Tuk
 - 130 g Máslo čerstvé
 - 250 g Kandované ovoce
 - 130 ml Mléko polotučné
 - 80 ml Pomerančová šťáva
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 85.4 mg
 - Draslík 268.6 mg
 - Vláknina 5135.8 mg
 - Vitamín A 5135.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.