Dušené obalované hovězí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Vegeta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 285.6 mg
  • Draslík 177.3 mg
  • Vláknina 993.1 mg
  • Vitamín A 993.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu