Plátky roštěné na víně
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 ml Víno červené
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 177 mg
 - Draslík 322.8 mg
 - Vláknina 4311.9 mg
 - Vitamín A 4311.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.