Mleté hovězí řízky s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.13 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 77.9 mg
  • Draslík 597.6 mg
  • Vláknina 2267.1 mg
  • Vitamín A 2267.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rajčat a paprik odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, rajčaty, paprikami a moukou.

  • 2

    Vypracujeme kompaktní hmotu a tvoříme z ní řízky. Smažíme v sádle z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu