Kuřecí řízky v medové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 562.9 mg
  • Vláknina 92.8 mg
  • Vitamín A 92.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Osmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici, med a zarestujeme. Poté zředíme smetanou, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme povařit. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a necháme prohřát.

Komentáře k receptu