Dušený úhoř s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Úhoř mořský
  • 20 g Sůl mořská
  • 100 g Pastinák
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř cayenský
  • 20 g Citronová kůra
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 300 g Fenykl čerstvý
  • 30 g Zázvor celý
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 dl Ocet vinný červený
  • 1.4 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 2892 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 253.1 mg
  • Draslík 1062.8 mg
  • Vláknina 10789 mg
  • Vitamín A 10789 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.

  • 2

    Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.

Komentáře k receptu