Borůvkové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 35 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 3.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Borůvky
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1103 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 140.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kvásek z mléka, cukru a droždí a zaděláme lívancové těsto.

  • 2

    Vodu s cukrem svaříme, přisypeme čerstvé borůvky a povaříme. Vmícháme mléko s vanilkovým pudinkem a 5 minut povaříme. Borůvkovou omáčkou poléváme lívance, které jsme usmažili na pánvi na oleji.

Komentáře k receptu