Jelení řízky se šípkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 744.8 mg
- Vláknina 1483.1 mg
- Vitamín A 1483.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jelení kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Takto připravené řízky zakapeme olejem a pod fólií necháme několik hodin marinovat. 
- 
                                2Marinované řízky osmažíme zprudka na zbylém oleji (můžeme přilít i olej z marinády) z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vsypeme mouku, zarestujeme, zašleháme víno s vývarem, vmícháme šípkovou marmeládu a směs na mírném plameni za častého míchání provaříme. 
- 
                                3V mezičase osmažíme plátky slaniny do křupava a položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. 
- 
                                4Řízky podáváme přelité šípkovou omáčkou a ozdobené slaninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        