Řízky ze skopového masa s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Skopová kýta
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 150 g Houby čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 120 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 442.1 mg
  • Vláknina 3859.1 mg
  • Vitamín A 3859.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné skopové maso rozkrájíme na kostky a umeleme. Bůček krájíme na jemné kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na sádle (50 g) zpěníme cibuli, vmícháme houby, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr přimícháme česnek.

  • 3

    V mezičase v míse promícháme mleté maso s bůčkem, solí, pepřem, vejcem a strouhankou. Nakonec přidáme vychladlou houbovou směs a vypracujeme kompaktní hmotu. Tvarujeme z ní řízky, které smažíme na zbylém sádle z obou stran do zlatova.

  • 4

    Řízky podáváme sypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu