Rybí filé na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 1500 g Filé z aljašské tresky
  • 300 g Solamyl
  • 100 g Vaječný bílek slepičí
  • 100 g Pórek
  • 10 g Cukr krupice
  • 20 g Glutasol
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby černé
  • 100 g Česnek
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 400 ml Olej stolní
  • 200 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1213 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 82.4 mg
  • Draslík 217.9 mg
  • Vláknina 2450 mg
  • Vitamín A 2450 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, osolíme a v misce smícháme s vaječnými bílky a částí máčeného škrobu.

  • 2

    V horkém tuku filé krátce opečeme a necháme v cedníku okapat. Maso musí zůstat bílé.

  • 3

    Do čisté pánve dáme menší množství tuku, přidáme jemně krájenou cibuli, očištěný, opláchnutý pórek nakrájený na kostky, na plátky nakrájený česnek a černé houby.

  • 4

    Snížíme příkon tepla, zalijeme vývarem, vínem, přidáme sůl, pepř, glutasol a cukr. Potom přidáme opečené filé, promícháme, zahustíme zbylým máčeným škrobem, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podušené na tuku a zakápneme tukem, aby se pokrm leskl.

  • 5

    Vše ještě krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu