Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Jablka
  • 600 g Hrušky
  • 30 g Gelfix Extra
  • 1 dl Voda pitná
  • 15 kg Cukr krupice
  • 1 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5871 kcal
  • Sacharidy 1516 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1516 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 274.6 mg
  • Vláknina 7420 mg
  • Vitamín A 7420 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů.

  • 2

    Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu