Telecí játra zapečená s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra telecí
  • 60 g Anglická slanina
  • 250 g Cibule
  • 250 g Mrkev kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Hořčičné semínko
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Olej olivový
  • 500 ml Vývar telecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1712 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 356.2 mg
  • Draslík 1287.3 mg
  • Vláknina 24275 mg
  • Vitamín A 24275 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, lístky šalvěje posekáme na jemno, slaninu krájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Játra vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, slaninu, mrkev a smažíme do křupava. Posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, hořčičné semínko a necháme provařit. Do zapékací misky rozložíme játra, zalijeme směsí z pánve, zakryjeme plátky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut.

Komentáře k receptu