Bramborový salát s listovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 130 g Žampiony - sterilované
  • 150 g Cibule červená
  • 50 g Salát Polníček
  • 50 g Salát hlávkový
  • 50 g Potočnice
  • 50 g Salát Lollo Biondo
  • 50 g Salát listový Dubáček
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Žervé
  • 150 g Jogurt bílý
  • 15 g Křen
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1948 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 1093.2 mg
  • Vláknina 20110 mg
  • Vitamín A 20110 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Listy salátů omyjeme, otřepeme a natrháme na větší kusy, žampiony scedíme, necháme okapat, plátky bresaoly pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Žervé rozšleháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný křen, brambory, žampiony, dvě třetiny cibule a promícháme. Listovou zeleninu upravíme na talíře, doprostřed naneseme porce bramborového salátu, ozdobíme zbylými kroužky cibule, posypeme mletou paprikou, nudličkami bresaoly a podáváme.

Komentáře k receptu