Bramborový salát s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 320 g Artyčoky sterilované
  • 80 g Anglická slanina
  • 150 g Paprika červená
  • 80 g Roketa
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 12 g Cibule červená
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 15 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 1247.5 mg
  • Vláknina 29623.5 mg
  • Vitamín A 29623.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu