Moskevské smažené věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Cukr krupice
  • 4 g Olej rostlinný
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 240 mg
  • Vláknina 3319 mg
  • Vitamín A 3319 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme.

  • 2

    Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky.

  • 3

    Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu