Telecí kotlety nebo řízky na sardelích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1064 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1967 mg
  • Bílkoviny 171 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 677.7 mg
  • Draslík 2812.1 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 4.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso na okrajích nařízneme, aby se při pečení nezkroutilo, naklepeme a potřeme sardelovým máslem.

  • 2

    Sardelové máslo připravíme z vykostěných nasekaných sardelí utřených z částí másla.

  • 3

    Zbytek másla rozehřejeme, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli a poté maso na ní po obou stranách opečeme. Následně maso podlijeme a dusíme do měkka.

  • 4

    Jako přílohy podáváme suchou rýži anebo saláty.

Komentáře k receptu