Moldavský jablečný nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 120 g Cukr krupice
  • 100 ml Šlehačka
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 230.4 mg
  • Vláknina 3977 mg
  • Vitamín A 3977 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

  • 4

    Podáváme přelité zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu