Těstovinová frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Hrášek mražený
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 125 g Šunka dušená
  • 100 g Špagety, Makarony
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 465.6 mg
  • Draslík 355.9 mg
  • Vláknina 4827.8 mg
  • Vitamín A 4827.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nakrájíme.

  • 3

    Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a na másle asi 3min podusíme. Přidáme nakrájenou papriku a ještě minutu podusíme. Poté vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Promícháme, odstavíme a necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli a pepřem. Smícháme se špagetami, nasekanou petrželkou a žampiony.

  • 5

    Směs vložíme do vymazané koláčové formy, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 25-30minut.

  • 6

    Necháme mírně vychladnout, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu