Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 48 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 14559 mg
- Vitamín A 14559 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené. 
- 
                                2Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. 
- 
                                3Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        