Smažené brambory s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso vařené
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 684.6 mg
  • Vláknina 9257.5 mg
  • Vitamín A 9257.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme zvolna z obou stran zhruba 15 minut, až budou zlatavé a křupavé. Brambory vyjmeme z pánve, do tuku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Jednotlivé porce posypeme bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu