Jehněčí kotlíkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí plec
  • 600 g Brambory
  • 400 g Mrkev kořen
  • 250 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 240 g
  • Sodík 1425 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1312.6 mg
  • Vláknina 17800 mg
  • Vitamín A 17800 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na silné plátky, mrkev na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, jehněčí maso nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli a mrkev spolu promícháme, polovinu zeleniny vyskládáme do pekáčku, přidáme maso a zakryjeme zbytkem zeleniny.

  • 2

    Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku, lístky tymiánu, zalijeme vývarem, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme zhruba 2 hodiny.

Komentáře k receptu