Fazolová polévka s klobásou a uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Fazole
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 100 g Moravské uzené
  • 300 g Brambory
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.5 mg
  • Vláknina 8447.8 mg
  • Vitamín A 8447.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.

  • 2

    Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu