Jogurtová hrachová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách
  • 250 g Jogurt bílý
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 843 mg
  • Vitamín A 843 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem ve dvou litrech studené vody minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme a uvaříme v 1, l čerstvé vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu