Pečené brambory plněné tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 180 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 30 g Majonéza
  • 30 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1.8 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 945 mg
  • Vláknina 12207.5 mg
  • Vitamín A 12207.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme 4 větší brambory, důkladně je omyjeme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň. Tuňáka vyklopíme z konzervy do misky, přidáme okapanou nakládanou kukuřici, posekanou pažitku, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice, dokud se brambory nedopečou.

  • 3

    Brambory vyjmeme, necháme 5 minut vychladnout, podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu