Telecí žebírka ve vinné marinádě
Suroviny
- 1200 g Telecí maso přední
 - 150 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Worcester
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 98 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 474 mg
 - Draslík 971.9 mg
 - Vláknina 244.6 mg
 - Vitamín A 244.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná telecí žebírka přelijeme vinnou marinádou a necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Odleželá žebírka položíme na plech s pečicím papírem a obložíme neoloupanými stroužky česneku. Na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme zhruba 35 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                3
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme s ní omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.