Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Med včelí
 - 120 g Strouhanka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Oříšky piniové
 - 30 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1.5 kávová lžička Oregano
 - 1.5 kávová lžička Petržel - nať
 - 1.5 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 kg Vepřová panenka
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 824 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 198.8 mg
 - Draslík 1474.6 mg
 - Vláknina 2969 mg
 - Vitamín A 2969 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
 - 
                                2
Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.
 - 
                                3
Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.