Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 46.7 mg
- Draslík 72.5 mg
- Vláknina 2336.8 mg
- Vitamín A 2336.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 554.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Libové jehněčí maso umeleme. 
- 
                                2Hladkou mouku smícháme se lžičkou soli, olejem a vlažnou vodou. Zpracováváme na pomoučeném vále alespoň 5 minut, až vznikne měkké, pružné těsto, které se nelepí na ruce. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet. 
- 
                                3Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek, zázvor i cibuli, vše ve lžíci rozehřátého rostlinného oleje opečeme do měkka. 
- 
                                4Přidáme kari a garam masalu, ještě minutu za stálého míchání opékáme. 
- 
                                5Do směsi vložíme mleté jehněčí maso, které opečeme do hněda, přidáme hrášek, osolíme a zvolna ohříváme přibližně 10 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z masa. Necháme vystydnout. Nakonec, těsně před dalším zpracováním, vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. 
- 
                                6Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, v dlaních vytvarujeme koule, z nich na lehce pomoučeném válu vyválíme placky o průměru 18 cm. Překrojíme je na poloviny, k jednomu konci umístíme náplň a těsto několikrát přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. 
- 
                                7Ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C a postupně smažíme kapsy do zlatohněda. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme horké i studené jako předkrm či hlavní chod. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        