Pomerančová omáčka ke kuřeti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 355 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 4.2 mg
 - Draslík 363.6 mg
 - Vláknina 10307.5 mg
 - Vitamín A 10307.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dva zbývající pomeranče zbavíme kůry, rozdělíme na jednotlivé dílky, oloupeme, zbavíme jader a pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli i mrkev oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolku rozehřejeme 50 g másla, na kterém osmahneme cibuli s mrkví. Po 3 minutách přidáme lžíci mouky a 2 minuty mícháme. Poté stáhneme z plotýnky a vmícháme 450 ml drůbežího vývaru. Za občasného zamíchání povaříme, až se objem tekutin sníží na polovinu. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu z pomeranče, 2 lžíce rybízového želé, přilijeme 150 ml červeného vína, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme připravené kousky pomeranče a podáváme.