Kořeněná játra s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Víno červené
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl
  • 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 451.5 mg
  • Draslík 593 mg
  • Vláknina 2050.8 mg
  • Vitamín A 2050.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na tenčí plátky, žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky, fazolky slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky, česnek rozdrtíme, cibulky krájíme nadrobno.

  • 2

    Játra obalíme v Solamylu a z obou stran je zprudka osmažíme na oleji, přidáme cibulky, houby, česnek, koření, vývar, víno, sójovou omáčku, cukr, chvilku povaříme. Na závěr vmícháme fazolky a prohřejeme.

Komentáře k receptu