Bramborový salát s ředkvičkami, celerem s smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 250 g Celer bulvový
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Ředkvička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 1115.9 mg
  • Vláknina 14660 mg
  • Vitamín A 14660 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, oloupané brambory a uvařený celer nakrájíme na kostičky. Přidáme jemně nakrájené ředkvičky, okurku, cibuli a nasekaná natvrdo uvařená vejce.

  • 2

    Připravíme marinádu z oleje, citronové šťávy, soli a cukru. Přilijeme smetanu a nalijeme na salát. Necháme v chladu proležet.

Komentáře k receptu