Bramborový salát s celerovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 972.9 mg
  • Vláknina 12447 mg
  • Vitamín A 12447 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a ještě horké nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Připravíme marinádu z oloupaného, doměkka uvařeného a prolisovaného celeru, smíchaného s hořčicí, octem, vodou, olejem solí a cukrem.

  • 3

    Marinádou zalijeme brambory a salát posypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.

  • 4

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu