Polévka z vepřového masa s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Dýně
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1692 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 1063.2 mg
  • Vláknina 8021.5 mg
  • Vitamín A 8021.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno.

  • 2

    Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl.

  • 3

    Polévku podáváme s petrželovou natí.

Komentáře k receptu