Hovězí plátky zapečené s brambory s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Brambory
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 50 g Křen
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 891.7 mg
  • Vláknina 7141.5 mg
  • Vitamín A 7141.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso rozkrájíme na plátky, nařízneme okraje. Posypeme špetkou soli, opepříme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky dáme do hrnce, na stejném oleji osmažíme do zlatova na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, lehce osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do omáčky naskládáme opečené maso, vložíme do horké trouby a pod pokličkou zapékáme do poloměkka.

  • 2

    Poté na maso skládáme na tenká kolečka nakrájené oloupané brambory. Společně zapékáme do měkka, před dokončením polijeme zbylou osolenou smetanou. Vytáhneme z trouby, posypeme povrch jemně nastrouhaným křenem a jemně nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme jídlo na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu