Bramborový salát s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Víno bílé
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 1098.2 mg
  • Vláknina 12749.8 mg
  • Vitamín A 12749.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem.

  • 2

    Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku.

  • 3

    Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát.

  • 4

    Salát podáváme k masu.

Komentáře k receptu