Hovězí roštěnka na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 250 g Jogurt bílý
  • 20 g Cibulka jarní
  • 60 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 460.8 mg
  • Vláknina 1913.1 mg
  • Vitamín A 1913.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty.

  • 3

    Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky.

Komentáře k receptu