Žampiónová polévka s hlívou a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 3257.5 mg
  • Vitamín A 3257.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev nastrouháme na hrubé nudličky.

  • 3

    Na másle krátce osmahneme strouhanku. Zalijeme vodou a uvedeme do varu. Přidáme houby, trochu soli a za občasného zamíchání pod pokličkou vaříme 15 minut.

  • 5

    Ochutíme houbovým kořením, přidáme mrkev, sušenou petrželku a dochutíme solí. Povaříme asi 1 minutu a odstavíme.

Komentáře k receptu